Türkiye 1.lik ödüllü Çaykaralı yazarımız Süleyman Dama’nın ses getirecek yeni eseri Ricali Gayb, yayımlanarak okuyucularıyla buluşuyor.
Kitap, geçmişin bilgeliğini ve maneviyatını modern bilimle birleştiren bir toplum inşa etme vizyonunu sergiliyor.
Ricali Gayb, yeryüzünde yaşanan zulümlerin ortadan kaldırılması, hem maddi hem de manevi dünyayı dengelemek için görevlendirilen mana sultanlarıdır. Bu gizemli grup, Kur’an’dan ilham alarak ve modern bilimden yararlanarak dünyada adaletin ve barışın yeniden tesisi ile İslam medeniyetinin hâkimiyeti için seferber olur. Bilim heyeti, Akı Teşkilatı ve Eminlik Yolu olarak bilinen üçlü sacayağın hikâyesi, bu grubun üyelerince manevi tecrübeleri ve bilimsel yaklaşımlarıyla detaylandırılır. Eser, Kur’an’daki bazı ayetler ve ilahi hikmetle modern bilim arasında bağlantılar kurar. Böylece ana tema güçlü bir şekilde ortaya çıkar ki oda; ahlak, hikmet ve teknolojiyi birleştirerek dünyada adalet ve barış tesis etme çabasıdır.
Eserin ana konusunu oluşturan “Tayy-ı Mekân” (ışınlanma), manadan maddeye dönüş, hız gibi Kur’an’daki kavramların modern bilime uyarlanması üzerinde durulur. Bilim insanları, Neml Suresi’nden ilham alarak, uzayın, hızın ve zamanın sınırlarını aşan bir teknolojiyi geliştirme çabasına girerler. Bu teknolojiyle murad edilen, zulmü sona erdirmek ve mazlumlara yardım etmektir.
Hasan Basri, Abdulkadir Geylani, Mevlana, Yunus Emre, Muhyiddin İbn Arabi gibi İslam dünyasının önemli manevi liderleri, hikâyeye eşlik eder. Bu karakterler, hikâyede bilim ve ekonomi alanlarında rehberlik yaparken aynı zamanda ilahi hakikati ve hikmeti temsil eder. Onların manevi öğretileri, hikâyenin felsefi ve tasavvufi boyutunu güçlendirir.
Kitap, zulmün yeryüzünde hâkimiyet kurduğu bir dönemde, adaletin ve inancın yeniden canlandırılmasını hedefler. Mahfuz ve ekibi, manevi liderlerin rehberliğinde, hem bilimsel hem de manevi yöntemlerle Cihana Türk İslam Mührünü vurmayı amaçlar. Bu süreçte, insanlık için bir uyanış sağlanır ve zalimlerin üstesinden gelinerek, hakkın zaferi ilan edilir. Bu nedenle kitap hem manevi hem de bilimsel bir perspektiften, insanlığa ilham veren bir vizyon sunar.
Süleyman Dama Öz Geçmişi:
1962 yılında Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Yeşilalan köyünde dünyaya geldi. On dokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdikten sonra bir süre çeşitli dergilerin Ege Bölgesi temsilciliğinde bulundu. Halen Ferşad Vakfı Dergisi’nin yayın yönetmenliğini yapan Süleyman Dama hem yazılarıyla hem de eğitimci kimliğiyle tanınır. Özellikle gençlerle kurduğu güçlü bağ ve onlara pozitif bir bakış açısı kazandırma çabasıyla dikkat çeker. Değişik dergilerde daha çok ilahi aşk temalı yazıları yayınlanan eğitimci yazar Süleyman Dama’nın eserleri geniş bir okuyucu kitlesine hitap eder. Gençlerin gönül dünyaları, dini konulardaki derinlemesine analizleri, insanların kişisel gelişimleri, tarihi ve sosyal olayları farklı bir perspektiften aktaran yazarın başta eğitim kurumları olmak üzere yurdumuzun birçok ilinde söyleşi ve konferansları olmaktadır.
YAZARIN ALDIĞI ÖDÜLLER:
Türkiye Birincilik Ödülü “15 Temmuz Milli Duruş ve Direniş” deneme dalı
İstanbul Birincilik Ödülü “Öğretmenlerin Kaleminden 15 Temmuz” (İl birincilerinin yer aldığı kitap- MEB)
Türkiye İkincilik Ödülü “Yabancı düşmanlığı ve buna bağlı olarak şiddet konulu hutbe”
Yazarlar Okullarda Projesi Başarı Ödülü
YAZARIN YAYIMLANMIŞ DİĞER ESERLERİ:
Din Günü (Mahşerin Psikolojisi)
Koruyucu Esma (Ruhsal/Psikolojik hastalıklar için)
İnsanlık Sana Hasret SULTANIM (Peygamberimizin Hayatı)
Sultan-ı Naz Gavsul Azam Abdulkadir Geylani (Tasavvufi Roman)
Hedef 2071 (15 Temmuz Romanı)
Ey Yar Gir Kalbime (Mahşeri Yakaza Halinde Yaşamak)
İnancın Gölgesinde AŞK ve İSYAN (28 Şubat’ın Romanı)
Bir Asırlık Hüzün (Tarihi Roman)
Öğretmenlerin Kaleminden 15 Temmuz (MEB İl Birincileri, Kolektif)
İletişim: suleymandama@hotmail.com
Instagram: @suleymandama
Bu icerik www.caykaragazetesi.com alintidir.