Trabzon’un Çaykara İlçesinde bir aile komşularının  muvafakatname vermemesi nedeniyle 15 yıldır evlerine ulaşım yolu açılamıyor.

Çaykara İlçesinin Uzungöl Mahallesi Filak Küme

TARIH:

Trabzon’un Çaykara İlçesinde bir aile komşularının  muvafakatname vermemesi nedeniyle 15 yıldır evlerine ulaşım yolu açılamıyor.

Çaykara İlçesinin Uzungöl Mahallesi Filak Küme evlerinde yaşayan Aziz Zeyrek evinin yola uzak olması ve her ay düzenli olarak doktora gidecek olması sebebi ile ulaşımda büyük sıkıntı yaşıyor.

Filak Mahallesi gençleri her ay 8-10 kişi olarak Aziz Zeyrek için hazırlamış oldukları sedye ile onu yola kadar taşıyorlar.Hastaneye kontrole giden Aziz Zeyrek hastane dönüşünde yine gençler tarafından sedye ile evine taşınıyor.

Aziz Zeyrek’in oğlu Uzungöl’ün sevilen Esnaflarından Milli Birlik ve Kardeşlik Derneği Başkanı Ali Zeyrek evlerine yol getirebilmek için senelerden bu yana mücadele ediyor.

Başvuru yapmadığı Kurum kalmayan Ali Zeyrek ailenin ikna edilememesi sebebi ile hiçbir kurumdan çözüm ile ilgili bir cevap alamıyor.

Ali Zeyrek son olarak evlerine yol getirebilmek ve hasta babasını doktora taşıyabilmek için Çaykara Kaymakamlığı önünde açlık grevi yapmaya kar

16 Ekim 2025 Perşembe günü açlık grevine başlayan Ali Zeyrek Çaykara Kaymakamı Ali Sapmaz’ın talebi ile bir günlüğüne açlık grevine Kaymakamlık önünde değil evinde devam etme kararı verdi.

Sorunun çözüme kavuşturulamaması durumunda Ali Zeyrek’in Çaykara Kaymakamlığı önündeki açlık grevi devam edecek.

Ali Zeyrek yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

Yaklaşık 6 yıldır hasta babamı, her ay uçuruma yakın, tehlikeli patika yoldan hastaneye taşımak zorunda kalıyoruz.

Defalarca başvuru yapmamıza rağmen, sorunun çözümü için gerekli olan tek şeyin muvafakatname verilmesi olduğu belirtiliyor.

Çaykara’daki ilgili devlet birimleri, yolu açmaya güçlerinin ve imkânlarının yeterli olduğunu, ancak bu iznin alınması gerektiğini defalarca ifade ettiler.

Bu süreçte, yaşadığımız mağduriyetle yakından ilgilenen, her zaman yanımızda olan ve derdimizle dertlenen

Çaykara Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.

Bizim tek isteğimiz, yıllardır çektiğimiz bu zorluğun sona ermesi ve insan gibi bir yoldan evimize ulaşabilmek.

Vatan topraklarında bir birey olarak her daim Devletime ve Milletime faydalı birey olma gayreti içerisinde oldum ..

  Lakin hayatta hasta olan babam icin eve araç yolunu getirememe üzüntüsünü yıllardır yaşıyorum .Kaymakamlık , Valilik Bakanlık dahi tüm kurumlara başvuru yapip durumu ilgili kurumlara izah ettim yol yapımında yatırımda sorun olmadığını bir ailenin muvaffakname vermemesi tek engelin olduğunun cevabını her daim aldım .. Uzun yıllardır süreçle uğraşırken derdimle dertlenen ve her daim dile getirmemde destek olan Çaykara Belediye Başkanı sayın Hanefi Toka teşekkür ederim Yayla zamanı babam için bir kurtuluş ve mutluluk getiriverir. 

Sonbahar ayı gelir ve babam için yeniden hüzün başlar çünkü 600 metre civarı mesafe dik uçurum bir patika yolunda en az altı kişi ile tehlikeli iniş ve çıkış her ay hastaneye işleri yüzünden zorlu süreç yaşanır . 

  Bir ailenin muvaffakat name vermemesi yüzünden gönlü güzel vefalı babamın bu çileyi çekmesi reva mıdır  , hangi vicdana sığar ..

SOSYAL MEDYA'DA PAYLAS:

EN COK OKUNANLAR

Buna benzer icerikler
Related