Çaykara Kaymakamı Ali Sapmaz tayinin çıkması sebebi ile Çaykara İlçesine veda etti.
İçişleri Bakanlığı Yurt dışı eğitim kapsamında İngiltere’ye görevlendirilen Kaymakam Sapmaz bu eğitime katılmak üzere Çaykara İlçesine veda etti.

Yaklaşık 17 ay boyunca Çaykara İlçesinde Kaymakamlık görevini yürüten Ali Sapmaz örnek Devlet adamlığının yanı sıra Çaykara İlçemiz ile kurmuş olduğu örnek gönül köprüsü ile tüm Çaykara’lı hemşerilerimizin yüreğinde taht kurmayı başardı.
Tayininin çıkması sebebi ile yaklaşık 1 haftadan bu yana başta Kamu Kurum ve Kuruluşları olmak üzere her mahalleye veda ziyaretleri gerçekleştiren Kaymakam Sapmaz’ın bu örnek davranışı Çaykara insanı tarafından büyük takdir topladı.
Kaymakam Ali Sapmaz’ın Çaykara İlçesine veda etmesi sebebi ile Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından Kaymakam Sapmaz için bir uğurlama töreni gerçekleştirildi.
12 Haziran 2026 Cuma Günü Uzungöl İnan Kardeşler Dursun Ali İnan Tesislerinde gerçekleştirilen uğurlama törenine Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Emre Can Narin,İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Alparslan Albayrak,Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Keleş,Muhtarlar,Kamu Kurum Amirleri,STK ve Siyasi parti temsilcileri yoğun bir katılım gerçekleştirdiler.
Gerçekleştirilen uğurlama töreninde İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Emre Can Narin Kamu Kurum Amirleri adına bir konuşma gerçekleştirdi.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok uğurlama töreninde bir teşekkür konuşması yaptı.

Çaykara Kaymakamı Ali Sapmaz gerçekleştirdiği duygu yüklü veda konuşmasında Çaykara İlçesinde 17 ay boyunca çok verimli çok anlamlı bir çalışma ve hizmet dönemi geçirdiklerini bu anlamlı süreçte kendilerine destek veren herkese teşekkür ettiklerini ifade etti.
Çaykara İlçesinden ayrılırken yüreğinin bir köşesinde Çaykara İlçesinin her zaman çok farklı ve özel bir yere sahip olacağını belirten Kaymakam Sapmaz,Çaykara İlçesinde çok güzel anılar biriktirdiklerini,çok önemli hizmetlerin altına imza attıklarını bu anlamda Çaykara İlçesini hayatı boyunca unutmayacağını sözlerine ekledi.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Çaykara İlçesi anısına Kaymakam Sapmaz’a başta Belediye Başkanı Hanefi Tok ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Emre Can Narin ile Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Keleş olmak üzere bir çok kişi ve Kurum tarafından Kaymakam Sapmaz’e çeşitli hediye takdimleri gerçekleştirildi.
Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş ve Uzungöl Muhtarı Selman Dilek tarafından Uzungöl Kış Festivaline Destek ve Katkılarından dolayı hediye takdimi gerçekleştirilirken ayrıca Çaykaraspor Kulüp Başkanı Mustafa Koçin tarafından da Çaykaraspor Takımına destek ve katkılarından dolayı hediye takdimi gerçekleştirildi.
Şehit Mehmet Aygün İmam Hatip Ortaokulu Halk Oyunları ekibi uğurlama töreninde Kaymakam Sapmaz için sahne alarak gösterilerini sundu.

Programın son bölümünde Kaymakam Sapmaz Programa katılım sağlayan tüm katılımcılar ile tek tek toklaşarak ve hatıra fotoğrafı çektirerek Çaykara İlçesine veda etti.
ÖRNEK BİR GÖNÜL KÖPRÜSÜ
Kaymakam Ali Sapmaz başta Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok olmak üzere tüm resmi Kurumların yanı sıra Muhtarlar, STK Temsilcileri ve vatandaşlarımız ile hep birlikte büyük bir uyum içinde Çaykara İlçemize hizmet vermelerinin yanı sıra Çaykara isminin geçtiği her etkinlik ve organizasyonda hep en ön tarafta yer alarak İlçemizi temsil etti.
Eğitim öğretime çok büyük bir önem veren Kaymakam Sapmaz düzenli olarak gerçekleştirmiş olduğu okul ziyaretleri ile öğrencilerin okul heyecanlarını paylaşırken aynı zamanda fırsat buldukça öğrenciler ile sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile bir arada yer alarak onların oyun dünyalarını da paylaşarak öğrencilerimizi hem bir üst öğrenime hem de sosyal yaşama hazırlanmalarında çok büyük destek ve katkı sağladı.
Çaykara İlçemizin her alanında yer aldı Kaymakam Sapmaz an geldi hepimizden çok Trabzonspor sevdalısı oldu ve Trabzonspor’umuzun maçlarını bizimle birlikte aynı coşku ile takip etti.

Çaykaraspor’umuzun Şampiyonluk heyecanına tanıklık etmenin yanı sıra BAL Ligine çıkma aşamasında vermiş olduğu büyük mücadelenin arkasında Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok ile birlikte omuz omuza yer alarak takımımızın başarısında çok önemli bir pay sahibi oldu.
Çaykara insanımızın bir araya gelmesinde ve kaynaşmasında en büyük pay sahibi olan Çaykara Kaymakamlık Kupası yıllardan sonra ilk defa Kaymakam Sapmaz sayesinde gerçekleşti ve mahallelerimizin bütünleşmesi kenetlenmesi sağlanm
Hizmet anlamında Çaykara İlçemizin, Çaykara insanımızın hak ettiği hizmetin vatandaşımıza ulaşması anlamında her türlü katkı ve destek ile her zaman en ön tarafta yer aldı.

Çaykara İlçemiz ile ilgili gerçekleştirilen her türlü şenlik, program, etkinlik, organizasyon ve aktivitelerde hep en ön tarafta yer aldı.
Sözün kısası…
Kaymakamımız Sayın Ali Sapmaz…
17 Aylık görev süreleri içerisinde…
En az her Çaykara’lı kadar…
Çaykara İlçesine sevdalı oldu…
Çaykara insanımızın yanında yer aldı.
Ve de Çaykara Sevdalısı olarak…
İlçemize Veda etmenin onurunu ve gururunu yaşıyor.
Eskilerimizin çok güzel bir sözü vardır.
Derler ki…
Çaykara İlçesine Kaymakam olarak atananlÖnce gelirken ağlar sonra giderken ağlar…

Gelirken ağlar çünkü fiziki şartlar bakımından çetin ilçedir Çaykara, İnsanlarımıza ulaşmak kolay değildir.
Giderken Ağlar Kaymakamlar. Çünkü Çaykara insanımız ile kurmuş olduğu örnek gönül köprüsü ile
Gitmek istemezler. O güzel insanlardan ayrılmak istemezler.

İşte Kaymakamımız Sayın Ali Sapmaz….
Çaykara İlçemizde….
İnsanlarımız ile kurmuş olduğu mükemmel gönül bağı ile….
Ardında Çaykara İlçemiz ile ilgili yaşamış ve yaşatmış olduğu…
Tatlı ve güzel anıları ile…
Ve de en önemlisi…
Örnek Devlet Adamlığı ile
Ardında hoş bir SEDA bırakarak…
Veda ediyor şirin ilçemiz Çaykara’ya

KAYMAKAM ALİ SAPMAZ’I TANIYALIM
Kaymakam Ali SAPMAZ 1992 Mersin/Erdemli’de doğdu. İlk, Orta ve lise öğrenimini aynı şehirde tamamladı. 2015 yılında Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 2016 yılında hakim ve savcılık sınavlarından sonra 2018-2020 tarihlerinde Tunceli /Mazgirt hakimi, 2020/2024 yıllarında Ankara /Elmadağ hakimi olarak görev yaptı.
2023 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından açılan kaymakam adaylığı sınavından başarılı olarak 2024 yılı itibariyle Mülki İdare Amirliği mesleğine katıldı. Kaymakam adaylığı süresince Mersin Valiliği İl Merkez stajını, Gaziantep /Şehitkamil ilçesinde refiklik stajını tamamladı. İçişleri Bakanlığının 31.01.2025 tarihli oluru ile Çaykara Kaymakam Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Ali SAPMAZ 05.02.2025 tarihinde görevine başlamıştır.
Kaymakamımız evli ve bir çocuk babasıdır


