İstanbul’un Mecidiyeköy’de faaliyet gösteren Uzungöl Çevre Turizm Kültür ve Yardımlaşma Derneği, yeni yönetimiyle birlikte önemli bir yenilenme sürecine imza attı. Dernek başkanlığına seçilen Dr. İrfan İnce öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında dernek lokali baştan sona modernize edilerek üyelerin hizmetine hazır hale getirildi.
1996 yılında tüzel kişilik kazanan dernek, yıllardır hemşehri dayanışmasını güçlendiren faaliyetleriyle bilinirken, bu yenilenme hamlesiyle yeni bir dönemin kapısını aralıyor. Yapılan kapsamlı tadilat ve düzenlemelerle daha şık ve modern bir görünüme kavuşan lokal, sosyal ve kültürel etkinlikler için daha işlevsel bir alan sunacak.
Açılış programı, 26 Nisan 2026 Pazar günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek. Etkinlikte, yakın zamanda vefat eden merhum mühendis Mustafa Yazıcı anısına vefa programı da yer alacak. Aynı zamanda yöre sanatçılarından Havva Akyüz’ün doğa ve insan temalı eserlerinden oluşan resim sergisi de katılımcılarla buluşacak.
Dernek yönetimi tarafından yapılan davette, “Geçmişten geleceğe uzanan bu yolculukta hemşehrilerimizi aramızda görmekten onur duyarız” ifadelerine yer verildi.
Yenilenen yüzüyle kapılarını açacak olan dernek lokalinin, İstanbul’daki Çaykaralılar başta olmak üzere tüm bölge insanı için önemli bir buluşma noktası olması bekleniyor.
Şişli İzzetpaşa Mahallesi Vefa Poyraz Caddesi Çam Sokak No:1 K:2



