AKSA Karadeniz Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Salih Ayaydın ve AKSA Doğalgaz Yatırım Şube Müdürü Bülent Yeşilçiçek 2025 yılında yatırım programına alınan ve en kısa sürede çalışmalara başlanacak olan doğalgaz hattı ile ilgili Çaykara’ya geldiler.
Konu hakkında Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ile bir araya gelen AKSA yönetimi Hanefi Tok’a süreç hakkında bilgi verdi.
Bölge müdürü Ayaydın ve şube müdürü Yeşilçiçek ile verimli bir görüşme gerçekleştirildiğini söyleyen Hanefi Tok “Bu süreçte bizlere destek olan Enerji bakanımız Sayın Alparslan Bayraktar beye, milletvekillerimize ve büyükşehir belediye başkanımıza ilçem adına şükranlarımı sunuyorum. İlçemize hayırlı olsun.” İfadelerine yer verdi.
Bilindiği gibi 2024’ün Kasım ayında Trabzon Milletvekilleri, Büyükşehir belediye başkanı ve Çaykara Belediye başkanı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ı ziyaret etmiş ve Çaykara’ya doğalgaz getirilmesi ile ilgili söz almışlardı. Bakan Bayraktar’ın talimatı doğrultusunda başlatılan doğalgaz çalışmalarında taşımalı sistem uygulanacak.
Çaykara’da mevcut durumda özellikle kış aylarında kömür yakılması nedeniyle yoğun bir hava kirliliği yaşanıyordu.
Bu icerik www.caykaragazetesi.com alintidir.